Zwarte Woud

5 dagen Zwarte Woud

Van 25 mei 2014 tot 29 mei 2014

Ongetwijfeld is het Zwarte Woud één van de meest geliefde bestemmingen in Duitsland. Terecht want het is een streek vol afwisseling aan natuurschoon, kunst en Gemütlichkeit. We verblijven in Zell. Dit aangename dorpje ligt omringd door de mooie natuur.

Dag 1: Heenreis
Vertrek om 6:00 te Tisselt via Brussel en Aarlen naar Luxemburg. Gelegenheid tot ontbijt onderweg. Verder langs Thionville, Metz en Straatsburg naar onze verblijfplaats Oberharmersbach. Kamerverdeling en vrij middagmaal. In de namiddag maken we een verkennende wandeling o.l.v. onze gids in het stadje. Avondmaal.

Dag 2: Donauschingen + bloemeneiland Mainau
Na het ontbijt trekken we er voor de ganse dag op uit langs St. Georgen, Villingen, Schwenningen naar Donauschingen. Hier bezoeken we de bron van de Donau. Verder via Singen en Randolfzell naar het tropisch eiland Mainau. Vrij middagmaal en bezoek aan het prachtige bloemenpark midden in de Bodensee. Terug naar ons hotel waar we kunnen genieten van een heerlijk diner.

Dag 3: Triberg + Gengenbach
Ontbijt. Vervolgens vertrekken we naar Triberg. Mogelijkheid tot wandeling langs de beroemde watervallen of een bezoek aa het Heimatmuseum. Middagmaal in het hotel. Later naar het prachtige plaatsje Gengenbach waar wij een bezoek brengen en vrije tijd krijgen om eens rustig te slenteren langs de straatjes. Avondmaal in het hotel waar er een muziekavond is voorzien.

Dag 4: Freiburg + Sankt Blasien + Schluchsee
Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de stad Freiburg. O.l.v. de gids maken we een wandeling en hebt u wat vrije tijd in de hoofdstad van het Zwarte Woud. Verder langsheen de Schluchsee naar Sankt Blasien. Vrij middagmaal en bezoek aan de stad met zijn benedictijnerabdij met de vroeg-classistische koepelkerk. Terug via de Schluchsee naar ons hotel voor het avondmaal.

Dag 5: Terugrit
Ontbijt. Vrije voormiddag om voor de laatste keer te genieten van onze verblijfplaats. Middagmaal. We verlaten het Zwarte Woud om via de Franse autosnelwegen naar Luxemburg te rijden (laatste stop) verder richting België.

Inbegrepen
- Reis per luxe 4 sterrentouringcar "First Class" met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
- Verblijf in het hotel op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- Alle in het programma vermelde excursies en rondritten
- Alle taksen, zoals baantaksen, btw en dergelijke
- De reis- en annlulatieverzekering

Niet inbegrepen
- Alle dranken en persoonlijke uitgaven
- De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties
- Toeslag voor eenpersoonskamer (30,00 euro)

Reisdocumenten
- identiteitskaart

Hotel Klosterbraustüben
Het verblijfhotel heeft de juiste mengeling van een comfortabele omgeving en een familiale verzorging. De kamers beschikken over radio, tv en een volledig ingerichte badkamer met haardroger. De meeste kamers beschikken ook over een balkon. Verder is er een sauna, zwembad en dampbad en natuurlijk een restaurant met heerlijke gerechten.

Reserveren voor deze reis kan u doen via email info@reizenmalouexpress.be of telefonisch op 03/886.99.80