Schalm- en Nettedal

5-daagse superreis naar Schalm- en Nettedal

Van 22 juni 2014 tot 26 juni 2014

Deze prachtige reis is vooral bekend voor zijn bos- en waterrijke omgeving. Wij verblijven in het gezellige stadje Brüggen (Duitsland) dat vooral bekend is om zijn burcht.

Dag 1: Vertrek vanuit Tisselt, Breendonk en Bornem om 8:00 uur. We rijden via de Belgische en Nederlands autosnelwegen naar onze verblijfplaats met onderweg een sanitaire stop. Aankomst in het hotel, kamerverdeling en vrij middagmaal.
In de namiddag doen we een rondrit met het toeristisch treintje "Klim-Express". Avondmaal met hierna een rondgang met de nachtwaker in kostuum met bezoek aan de burcht Brüggen, de oude molen, de oude binnenstad en de Kloosterkerk.

Dag 2: Na genoten te hebben van het prachtige ontbijt bezoeken wij de UGA, de grootste bloemenverkoop van Duitsland en genieten wij daarna van het vrije middagmaal . Daarna bezoeken wij een grote melkboerderij (ca. 1200 koeien) met koffie en koek op den hof. Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal.

Dag 3: Na het ontbijt bezoeken we het welgekende bedevaartsoord Kevelaer. We genieten van een vrij middagmaal en in de namiddag zetten we onze zoektocht verder en houden we halt in de oude Romeinse stad Xanten met zijn beroemd archeologisch park, het Romeinse museum en de Dom. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal.

Dag 4: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Straelen, gekend als stad van de tuinbouw. We genieten van een vrij middagmaal. We vervolgen onze weg en houden halt in het Zuid-Limburgse stadje Venlo dat we verkennen. Terugkeer naar hotel voor avondmaal.

Dag 5: Na het ontbijt hebben we nog een uitstap voorzien naar Der Weisse Stein aan de Duitse-Nederlandse grens waar we nog een wandeling kunnen maken of iets nuttigen. We genieten van een vrij middagmaal en hierna zijn we klaar voor de terugrit huiswaarts, uiteraard met een sanitaire stop, om in de vooravond ons eindpunt te bereiken.

Inbegrepen
- Reis per luxe 4 sterrentouringcar "First Class" met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
- Verblijf in het hotel op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag
- Alle in het programma vermelde excursies en rondritten
- Alle taksen, zoals baantaksen, btw en dergelijke
- De reis- en annlulatieverzekering

Niet inbegrepen
- Alle dranken en persoonlijke uitgaven
- De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties
- Toeslag voor eenpersoonskamer (70,00 euro)
- Rondrit met Klim-Express

Reisdocumenten
- identiteitskaart

Comforthotel Brüggener Klimp (3 sterren)
Dit mooie hotel is gelegen in de bosrijke omgeving van Brüggen en vlakbij het centrum. De mooie kamers beschikken over tv, douche en wc. Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, sauna, kegelbaan, biertuin en een ligweide. In de gezellige bar kan u genieten van een lekker drankje.

Reserveren voor deze reis kan u doen via email info@reizenmalouexpress.be of telefonisch op 03/886.99.80