Praag

6 daagse reis naar Praag (De Gouden Stad)

van 26 april 2014 tot 30 april 2014

 

Dag 1: Vertrek vanuit Tisselt om 6:00 en via de Duitse autosnelwegen naar de Tsjechische grens en Praag. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in het hotel, kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: In de voormiddag wandelen we langs het Nationaal theater en de prachtige Jugendstilgevels naar de Maria ter Sneeuwkerk en het Wenceslasplein met het Nationaal Miuseum. We kuieren verder langs de oude Karelsuniversiteit, het Tyltheater, de Kruittoren, het Representatiehuis en het gezellig Celetnastraatje. Gelegenheid tot vrij middagmaal. In de namiddag  bewonderen we het mooiste plein van Praag het oude Stadsplein met de Astronomische klok, de Tynkerk, de Nicolaaskerk van de oude stad en  het standbeeld van Jan Hus. Via Karlova komen we aan de wereldberoemde Karelsbrug. Aan de overkant van de Loldau bezoeken we de Kleine Zijde met de Nicolasaskerk en de kerk met het Kindje Jezus van Praag. We wandelen nog even langs het pittoreske schiereiland Kampa. Avondmaal.

Dag 3: Bezoek aan de Burchtwijk met de Strahovbiliotheek, het Loretaheiligdom en het Burchtplein. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag zien we de Praagse Burcht met de St.-Vitus kathedraal, de verschillende burchtpleinen met de werkvertrekken van de president, het voormalig Koninklijk paleis , de St.-Jorisbasiliek en het beroemde Gouden Straatje.  Avondmaal waarna we de gelegenheid hebben tot het bijwonen van een spektakel.

Dag 4: Bezoek aan de vroegere Joodse wijk “Josefov” met o.a. het oude Joodse kerkhof, de Pinkassynagoge en de Klausensyagoge. Aansluitend bezoeken we het lustslot Troja ten noorden van de historische stad. Gelegenheid tot vrij middagmaal. In de namiddag gelegenheid tot individueel bezoek aan musea of vrije tijd.

Dag 5: Via de Tsjechisch-Duitse grens en de Duitse autosnelwegen rijden we huiswaarts met gelegenheid tot middagmaal en avondmaal onderweg. Via Luxenburg naar Tisselt

Inbegrepen
- Reis per luxe 4 sterrentouringcar "First Class" met bar, toilet, video/dvd en airconditioning
- Verblijf in het hotel op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag
- Alle in het programma vermelde excursies en rondritten
- Alle taksen, zoals baantaksen, btw en dergelijke

Niet inbegrepen
- Alle dranken en persoonlijke uitgaven
- De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties
- De reis- en annulatieverzekering (30,00 euro per persoon)
- Toeslag voor eenpersoonskamer (100,00 euro)

Reisdocumenten
- identiteitskaart

Betaalmogelijkheden
- Euro's
- Tsjechische kronen (te wisselen in eigen bank voor vertrek)
- Betaalkaarten in beperkte mate

Hotel Parkhotel (4 sterren)
Dit viersterrenhotel heeft moderne en comfortabele kamers. De kamers zijn voorzien van badkamer met toilet,tv,radio,telefoon en aircondition

Reserveren voor deze reis kan u doen via email info@reizenmalouexpress.be of telefonisch op 03/886.99.80